Wisselkoers Uw valuta omrekenenDoor buitenlandse valuta om te rekenen met de online wisselkoers calculator bent u altijd op de hoogte van de actuele wisselkoers. Met onze reken hulp kunt u gemakkelijk bepalen wat de waarde is van vreemde valuta van uw voorkeur.

Onze calculator kan meer dan 35 verschillende valuta omrekenen. Hiermee heeft u snel de waarde van uw valuta omgerekend. Het gebruik van de wisselkoers calculator is geheel gratis. De wisselkoersen zijn afkomstig van de ECB, De Europese centrale bank, en worden zo actueel mogelijk gehouden.

Wilt u een aankoop doen in het buitenland of gaat u een verre reis maken, vraag dan altijd om de actuele koers op bij u bank of broker. Onze calculator dient als indicatie; de waarde waar u daadwerkelijk voor zal gaan omrekenen wordt vast gesteld door het omwisselkantoor wanneer u besluit gelden om te wisselen naar een andere valuta. Plaats dan in een keer z’n groot mogelijk bedrag; er zijn immers kosten aan verbonden waardoor het voor kleine geldbedragen nogal duur is.

Valuta omrekenen, Valuta Handel

Door de euro crisis willen de beurskoersen niet stijgen. Beleggers zoeken andere wegen om  rendement te maken. Wereldwijd wordt er voor ongeveer 4 biljoen dollar aan valuta per dag verhandeld. Ja, dat is 4000 miljard wat 10 keer meer is als de omzet van alle aandelen beurzen samen. Het grootste deel is afkomst van pensioenfondsen en bedrijven die valuta risico willen afdekken. Door de tegenslagen op de beurs is het aantal particuliere beleggers op de valuta markt flink toegenomen. Voor Nederland wordt een schatting gemaakt van 20 duizend particulieren die beleggen in de valuta markt.

Wilt u ook deelnemen aan de valutamarkt dit kan middels EFT’s ofwel trackers. Waarmee één op één koers ontwikkelingen van elkaar worden gevolgd. Daarnaast zijn er ook afgeleide producten zoals turbo’s. Wilt u actief op grote schaal in valuta’s handelen dan kan u dit het beste direct doen. Bij één groten transactie wordt alleen het verschil in “bied en laat koers” in rekening gebracht. Het nadeel van valuta handel via internet bij brokers zoals Lynx en Todays is dat alles werkt middels het hefboom effect zoals een turbo’s. Hierbij is de hefboom bepalend voor het risico. Het kiezen voor een juiste stoploss geeft u de garantie dat u nog een deel van uw inleg terug krijgt.  Voordat u deelneemt aan dit soort beleggingsproducten is enige kennis van beleggen zeker noodzakelijk.